Bloggintresserade

fredag 27 januari 2017

vårvinter

Hej på er alla därute i vårvintern!

För visst är det väl det. Lite kallt lite värme och kanske till och med lite sol.
Här är det ganska så segt med det mesta. Vi har bestämt oss för att röja i skåp lådor och verkstad. Det blir lite varje dag, fast det borde bli mer gjort.
Igår när vi var och hämtade ett lass som ska till Erikshjälpen från verkstan.
Kikade jag i mina påsar där pelargonerna står för vinterförvaring. Hej hopp vad det gror och växer.Jag tog hem de påsar som bladen stack upp ur.
Satte i vatten och ska plantera om i morgon.


De har verkligen börjat att växa. Trotts mörker och inget vatten


 Nu ska de pysslas om börja växa fint igen.


När jag pte jorden idag fick det följa med några krukor krokusar hem. 
 
De ska planteras och stå på köksbordet i helgen.
Egentligen brukar jag inte köpa så här tidigt men jag kände att nåt uppiggande måste jag ha nu. Det där glada och braiga humöret vill inte riktigt infinna sig. Vad det beror på är jag inte så säker på. Hoppas på förändring när februari kommer. Det är kalas och lite små resor på gång då.  

Det är ett kort inlägg idag önskar er alla en fin helg.
Kram Meta  

9 kommentarer:

BP sa...

Det verkar växa lite överallt vid fel årstid ser jag. Läste precis hos en annan bloggare vars persilja och rosmarin gick att skörda från växthuset nu, mitt i vintern alltså.

Rent allmänt har ju vintern än en gång varit ganska mild med bara några få nätter där temperaturen nådde tvåsiffrigt. Naturen är nog lite förvirrad här, vilket jag förstår.

Hoppas ditt humör höjer sig en aning:-)

Lykkelig i hagen sa...

Det er godt å se at våren ikke er så langt unna! Sender deg noen gode tanker og håper gleden kommer til deg så fort som mulig! Ha en fin helg, neste helg kan vi skrive februar! Klem fra Anne-Kristin

Inger sa...

Härligt att dina pelargoner klarat sig. Denna årstid är rätt tung tycker jag också.
Kram

ullie sa...

Ja ändå tills idag tyckte ja det nästan luktade vår men idag iskallt dimma frost överallt som snö o iskallt trots -4 bara = vinter

Ja du att blommorna koommer upp såg det hos en vårdtagre o då står den ju i fönstret hennes pelargonia men ändå

Nä har just nu en döende kvinna vi vakar över så massa era jobb o ja det "tär" ju på en såklart. men att vara hemma från jobbet så förloraran man massor o särksil på helgen men tja ja undrar hur det ska gå ändå ....
Tack för du bryr dej om ej kramar o mycket fin lördag i morg till fyra får stå ut.

Solstrimmor sa...

När man ser att det är liv i de vintervilande växterna... då väcks mina livsandar. Jag älskar att plantera om, beskära och ta skott! Synd bara att jag har begränsat utrymme...
Hoppas dina livsandar sätter sprutt också!

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari

Maribel sa...

Hej Meta!
Vi har ett stort dubbelgarage som borde städas ur ordentligt. Men hittills har det stannat vid tanken. Nu är det för kallt, och när det blir varmare då väntar trädgården. Har också köpt lite vårblommor att ha inne. Känns som att våren kommer fortare då. Hoppas vårsolen kommer snart, så infinner sig det goda humöret också.
Ha det fint /Kram Marika

HWIT BLOGG sa...

Oj, det spirar verkligen hos dig! Ja man FÅR vara låg ibland, det är en trist månad och en till är på gång men sen så...tjoho!
Kram från Titti

Felix sa...

Det känns verkligen mera som vår än vinter nu. Undrar om det blir någon mera snö i vinter? Bara det inte kommer fram i mars, så att vi får sen vår i stället. Härligt när det börja växa i krukorna och allt väcks till liv igen.

Tack för krya på dig-hälsningen! Det piggade upp när det kom blommor från arbetskamraterna. Vi brukar göra så när någon är sjuk en längre tid, men man vet ju aldrig... ;-)

Vinterhälsningar
Elisabet

Erikslundsliv sa...

Allt kan inte vara på topp jämt. Som Alfons Åbergs farmor sa till Alfons och Milla : -Det är bra att ni har tråkigt för annars vet ni inte när ni har roligt! Bra sagt tycker jag! Hoppas nu att ditt humör snart är bättre och att februari blir trevligare!
Ha det gott!
Kram, Ann