Bloggintresserade

tisdag 10 maj 2016

Naturen levererar.

Hej alla vänner!

Just nu är det så varmt så jag orkar inte göra så mycket.
Blommorna är omplanterade och jorden slut.( bra att skylla på då).


 Den här gillar jag skarpt. Den ljusblå pensén tillsammans med den blå.
(vad den nu heter) Inte spansk margurit i alla fall.
Idag har det mest varit innegöra. Städat ur köket. Alla färgburkar är uppburna till boden efter vinterförvaringen (frostfritt).Det blev lite målat åxå. 

 
Fönsterkarmen har blivit rödmålad, bra innan fodren kommer dit.

Skyddet till Elkabeln är svart och väntar på uppsättning.
Så mycket småpyssel det är som man inte tänker på sen.


 

Blommar gör det som bara den. Tulpaner som jag är så glad över är de från Lidl. De har kommit igen nu flera år. Så stora och vackra.


 


Den här lilla söta tulpanen satte jag i höstas. Den sitter vid foten av ett äppelträd och stämmer ju bra med de knoppiga äppelblommorna där. 
 
Trodde inte att de skulle komma samtidigt.

Det nya röda vinbärs trädet har massor av blommor och fullt med bin är det där.Det röda kvittenbuskarna är mer röda än någonsin i år. Härligt om det blir såå mycket kvittenfrukter åxå.
 


I skogen utanför kolonin vid mitt staket är det så vackert. Träden är alldeles vita och det doftar såå gott.

 


Det är vildkörsbäret och häggen som blommar.


 


Den här Jätteramsen är så fin när den sticker upp över de låga bladen.Det dröjer inte länge till innan den slår ut med sina klockor.
Det var lite från min koloni i sommarsolen. Det är så härligt i kväll som en fin sommarkväll fats det inte ens är mitten av maj..Det är best att ta var på de kvällar som är så här ljumna. Vem vet det kanske inte blir så många i år heller.
Önskar er alla som kikar in här lika fina dagar och kvälla 
som jag har här.
Kram Meta

16 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Så fint med den ljusblå Penseen och Stjärnögat/Afrikanska Margeriten i samma färg. Bra med frosttåligt nu när det blir kallare igen. Men vilka underbara dagar vi haft, så man får inte klaga:-)
Kram Titti

Inger sa...

Jag köper också tulpaner på Lidl, i särklass billigast. Tänk att vi redan är mellan hägg och syren.
Kram

BP sa...

Japp, naturen fortsätter att explodera som du visar.

25,4 grader i skuggan här i Täby oh det den 10 maj. Helt otroligt. Men i motsats till dig var det ingen jummen kväll här - bara 10,9 grader.

Hoppas dock att värmen under dagerna fortsätter så här:-)

Kolonilotta sa...

Ja nu har det verkigen exploderat i naturen. T.o.m syrenen har kommit långt. Men från idag blir det lite svalare igen. Skönt att höra förresten att du återhämtat dig bra från ditt diskbråck. Det är minsann inte roligt att gå runt med!
Ha det riktigt fint idag.
Kram

LINDA sa...

Den rosa, lite flikiga tulpanen, är ju supersöt. Och det är så underbart med häggen. Den doften slår till och med luktärter, i mitt tycke. Såg hur mycket hägg som helst i går när jag var ute och åkte med bokbussen. Kan hålla med om att det är lite väl varmt för att orka göra något. Våra låntagare pustade när de kom in i bussen i går eftermiddag och kväll ;) Men samtidigt är det fantastiskt - vi har ju chans till fyra månader sommar :D

Kram
Linda

Katta sa...

Verkligen fint med färgerna på Stjärnögat och Penseen! Snygga färger och detaljer huset får med. Här är också blomjorden slut fast jag vare sig hunnit plantera om eller nytt :D Kram Katta

Solstrimmor sa...

Nu kan du ju verkligen följa trädgården dag efter dag! Och undan går det. Vår gård är så vacker nu och jag njuter verkligen av allt jag också. Och som du säger, kanske bäst att passa på...

Ha en fin onsdagskväll!
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Härligt med sommar i maj! Nu njuter vi så länge vi får, tids nog blir det väl mer normalt majväder och det går ju bra det med!
Ha det gott!
Kram, Ann

Cat sa...

Tycker minsann att både du och naturen levererar :-)
Alltså så vackra blommor!
Ha de gott och njut av vädret. Kram, Catarina

ullie sa...

ja idag har det ändå varit lite kallare här o framåt kvällen mer blåst nästan kallt i luften kände du ?? de sa sämre väder nu framåt ja hoppas de har fel.

tack gulligaste du för pepp som ja behöver nu . känns lite jobbigt så ska till sjukgymnast o dokt i morg får se va de säger.

Hoppas du har en fin torsdag o du som alltid har du underbart i trädgården kram

HWIT BLOGG sa...

Är det kvitten den heter den där röda...har sett så många som blommar här men visste inte vad det var! Härliga bilder du bjuder på...
Ha en solig och glad dag!
Kram från Titti

Anonym sa...

Det verkar gå fort nu i Sverige! Ni har nästan kommit ikapp Wales. Från vinter till sommar!
Njut av det vackra!

Sofia sa...

Ja, nu blommar allt på en gång....man vill liksom
stanna tiden lite!
Kramis Sofia

Anonym sa...

Hej Maggan!läser i kapp lite hos dig! blev ju slut bloggat för mig i Januari och nu kommer jag inte in på min blogg längre :( har inte orkat ta tag i det heller :)) ser att du flyttat ut så härligt :) tänk vad fort det gick denna vinter...vi ses väl i sommar <3 ha det gott< kram Jessica

Jord under naglarna sa...

Så fint det blommar hos dig nu! Rosenkvitten såg jag för första gången nu i veckan och blev förtjust.

M/S Design sa...

Det var en riktig sommarvärme vi fick som nu när jag skriver övergått till lite svalare temperatur, vilket är bra så man kan njuta längre av allt som blommar.
Ha de bra
Mariana