Bloggintresserade

tisdag 10 november 2015

Ojoj, Är det november eller?????

Hej alla vänner!

Nu är det en ny vecka igen. Det är lika fint än, fast lite regn då och då kommer det och det behövs minsann, så torrt det är på kolonin.

Nu har vi varit där i två dagar och jag förundras över så många blommor som slår ut fast det är snart mitten av nov.


Börjar med min röda ros Flammentanzen den får fler och fler blommor som slår ut. Lyser så fint nu när det är lite grått i luften.
 

Bredvid den står det en höstaster och en vit krysantemum.
Den har blivit lika hög som astern.
 
Den här lite mer vinröda höstastern har jag fått av en granne. Den gillar jag skarpt.Den fina Lady Diana har också fått en ny blomma.
Så skönt det är med växthuset och att jag kan ha mina blommor där än, jag har en frostvakt där men jag tror inte den har gått något. Kikar jag på termometern på kallaste graderna så har den nog inte gått.


Skulle flytta krukan med rosa pärlhyacinter. Gissa om jag blev förvånad.
De har börjat sticka upp ur jorden Hur är detta tänkt.

Nu har vi förberett för helgens storjobb, städat lilla stugan, Räknat ut hur takbrädorna ska sitta och sågat massor av brädor som jag ska måla hemma i en källarlokal för att det är för kallt ute nu. Sen ska de sättas upp. 

Ha en fin och bra fortsatt vecka även om vädret just nu inte är det bästa.
Kram Meta  

9 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Naturen är verkligen upp och ner nu.
Det här kan ju aldrig vara bra! :/
Men härligt att få njuta av dina rosor! :)
Kram till dig och tack för omtanken! ❤

Cat sa...

Det är sannerligen en konstig november. På jobbet har de en STOR stjärnmagnolia, och tro det eller ej, blomknopparna som skulle vara till våren håller redan på att slå ut :o Som sagt, en konstig november är det.
Ha de bäst. Kram, Catarina

A House With A View sa...

Tänk att det blommar än! Otroligt. Och vad konstigt att hyacinterna är på gång!? Vilken sagolikt vacker flammentanz du har, vilken glädje att få så vackra rosor så här sent på säsongen.

Kramizar aka

Hajan sa...

Jaa det bär en konstig November, man undrar över både det ena och andra. Här är allt så bra med, Julstjärnorna så himla fina.
2 st vita tåliga till tusen. Konstgjorda min måg köpte hem från
sin blomsterhandel, han ha det blev så snyggt till min lilla Lilljul
Ha det gott önskar Fux.Hajan

stardust sa...

Dear Meta - Nice to know you have roses and other lovely flowers in November, which is common in my part of the world but I hear not so in your place. Perhaps roses will keep blooming till the first frost. I like to see fallen colored leaves on the roof of your green house. Our terribly hot summer ended early abruptly and since then we have enjoyed warm weather with crisp air till now. Warmer winter is predicted due to El Nino. Have happy November days ahead.

Yoko

Erikslundsliv sa...

Ja, man kan då verkligen undra vilken månad vi har! Två veckor till advent och jag plockar jordgubbar på ampeln fortfarande!
Lycka till med tak och målning!
Kram, Ann

Mejrams! sa...

Så mycket fint som fortfarande blommar hos dig. Visst är det knasigt med vårlökarna, jag börjar bli lite bekymrad. Här börjar både det ena och andra att titta upp. Hoppas vi får lite kallare väder snart! Kram Merja

Halmhatt och mamelucker sa...

Skönt att det varit så fin höst hittills. Men det är väl inte riktigt som det ska förstås. Så fina blommor och bilder hos Dig.
Kram Annika

HWIT BLOGG sa...

Ja en underbar höst har det varit (och är!) rosor som blommar och maskrosor i gräsmattan...lite märkligt dock!
Nåja ha en skön torsdag nu.
Varm kram,
Titti