Bloggintresserade

måndag 5 oktober 2015

Det går fort.

Hej alla vänner!

Oj så fort det gick nu är det måndag igen.Idag blir det en lugn och vilsam dag här hos mig. Börjar med en stund vid datorn. Har inte öppnat den sedan i fredags så det finns massor att läsa och njuta av på förmiddagen( det lär nog ta den tiden) Det är bra för då vilar jag.
 
Annars har det varit fullt upp här. Det har kokats lingonsylt på 2 lådor lingon. Köpta på torget, Det är smidigt och går fort när inte tiden räcker till.

Skottkärran den har tömts många gånger. 

En jätte jassmin har klippts ner.


 
Det är lite trist men ska jag få tak på huset så måste jag.

Det blev inte mycket kvar av den. Sparade några höga grenar, det kändes så tomt annars. Hoppas de får stå kvar när taket ska spikas.Det är oroväckande nära.


En del av en häck har jag också klippt ner helt. Där ska vi nog ha veden till kaminen senare men nu ska ställningen snart upp där.

 
Det har också hunnit bli lite kransar.. Eller rättare sagt hjärtan.
Det här hjärtat gjorde jag av små buketter som var kvar av de fina hortensiorna jag fick av gamla kollegan. De skiftade i rosa så jag tog bär från Benveden och stoppade i.Vid min entré har jag alltid ett hjärta sitter. 
I år fick det bli med Murgröna, Kärleksört och lite snöbär.Snöbär ger så fin effekt mot blommor och blad. Speciellt mot riset till julkransarna. 

Sista bilden är utsikten från min köksdörr idag på morgonen. Ännu en fin dag ser jag ut att få.Önskar er alla en fin början på veckan.Nu ska jag sätta mig och se hur ni har haft det.
Kram Meta

10 kommentarer:

LINDA sa...

Så skönt med en alldeles datorfri helg! Nyttigt! Och fler kransar. Jag skulle köpa en bums om du bodde lite närmare. De är så fina! Vad har du för stomme?

Tack, det känns lite bättre i dag.

Kram
Linda

cissi sa...

Så mycket härliga bilder hos dej! Själv ska jag röja min lilla uteplats imorgon, tror det börjar bli dags att sätta in pelargonerna också.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina hjärtan du gör, och du har ju
så mycket fint och plocka och göra
dom av. Alltid roligt och se vad du
hittar på ute på kolonin. Och jag kommer
hänga kvar på söndagar.
Kramar/AM

Kolonilotta sa...

Förstår att det känns tråkigt att göra intrång på tomten och alla vackra buskar.
Men du får trösta dig med att du snart har ett nytt fint hus att bo i och att buskarna faktiskt kommer tillbaka igen! ❤ även om det kan dröja innan den blir så där stor igen.
Hoppas du har haft en riktigt skön vilodag!
Stor kram

Annika Christensen sa...

Skönt att vara utan dator några dagar.
Jag hade inte tänkt börja med insta men nu blev det som det blev.
Kommer att ha mitt hjärta här på bloggen.
Allt gott
Annika

Hajan sa...

Så duktig Du är med Lingon och sådant. Det har jag slutat med
köper en burk ibland, det är bara slöhet, jag skyller på åldern.

AnitasVäxtkraft sa...

Vilka fina kransar!
Det är en fantastisk tid nu, hösten är så fin med alla färger, fröställningar och friska klara luften. Njuter för fullt! Ha en skön vecka !

HWIT BLOGG sa...

UNDERBARA kransar! Hösten är ju bara för härlig och jag borde sätta fart med att "städa upp" i trädgården men jag går mest och myser och plockar en kruka här och där...ska jag fortsätta i den här takten lär jag vara klar dagen innan julafton, inte bra!
Kram till dig,
Titti

Stacy sa...

Wow, I'm impressed with your heart wreaths. The view from your kitchen is also really pretty. Have a great fall!

Merja sa...

Vackra kransar!! Såg i ditt förra inlägg att du hade en hel del tidlösor. Kul!! Dom är inte så lätta att få tag på tycker jag. Att få en massa är ju ett roligt minne också:)
Ha det gott!