Bloggintresserade

söndag 14 februari 2021

 Hej go vänner!

 

 

 

Ibland blir dagar bättre än man tänkt sig, en sån dag var idag. 

Vi var till kolonin och hade fika med oss. 

 

 

 

 

 

 

 

 Dukade upp på trappen och njöt i solen.

 Så härligt det är att kunna vara där fast det är vinter och en massa snö.

Inte undra på att jag längtar till våren och få flytta hit.

 Överallt så läser jag om alla som köper Dahlior.

 

Jag är ingen älskare av den blomman, visst det finns någon jag tycker är vacker och till och med provat på. Bla. Cafe au lait. och en mörkt röd nästan svart i vissa ljus minns inte namnet.

De blommade fint första året men sen var det inget med det. Det där med vinterförvaring gick inte alls.Att köpa nya varje år är inget för mig, kolonin är ju inte så stor så det blir till att prioritera.


När jag var på en bussresa 2010 ner i Europa Var vi till den vackra trädgården i Mainau. Så mycket att se och vi hade jättebra väder. Varje år har de olika fristående blomsterutställningar. Detta året var det Dahlior. Det var nog ett tusen tal skulle jag gissa. Det var många långa rader att gå. Att läsa skyltar, dofta på och skriva upp. Det var många jättefina som inte finns här, kanske nu. Jag hade ett litet tänk på att skaffa några men nej det blev ingetJag tror att jag inte är så förtjust i Dahlior från det att jag bodde hemma och mamma hade hela gången fram till huset med olika sorters Dahlior, Det köptes nog till en varje år eller om de delad med andra.

Jag tyckte det var ett sånt jobb med att varje höst skulle de täckas för frosten, ja även på våren ibland.

Och sen skulle de förvaras på vintern så inte mössen åt upp dom eller att de torkade. Puh sicket jobb det var. Så det får vara för mig Jag njuter av andras istället.


Har ni börjat samla fröer?

Jag har köpt några blommor och grönsaker, har en hel del kvar sen förra året jag tänker sätta. Har man som jag koloni så kan det inte finnas så mycket av varje sort. Det är roligt att prova lite av varje, så till slut kanske jag vet precis vad som passar mig och vårt ätande.

Vi odlar ju inte för årsförbrukning utan för att äta när vi bor på kolonin och en kortare tid hemma  innan jul.

Lök, purjolök och jordärtskockor är det som räcker längst, i färskt tillstånd. Lite åker ner i frysen åxå.


Så var denna Alla hjärtansdag till ända och John blund ropar på mig.

Önskar alla där ute en fin och bra början på veckan imorgon.

Kram Meta

2 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Meta!
Jag hör till dem som gärna skaffar några nya dahlior varje år. Jag vinterförvarar dem hos min dotter, alla blommar inte om men de flesta gör det. Det går ju lika bra med att sätta frön och få vackra blommor på det sättet. Förstår att ni njuter på kolonin, det har varit ett härligt soligt väder.
Ha det gott /Marika

HWIT BLOGG sa...

Hej på dig!
Ja jag är lite tudelad till Dahlior... vackra javisst men håller med dig att det är mycket jobb med lökar/förvaring osv.
Ja snart ska chili och tomatfröer ner i jord men än finns det tid!
Ha en fortsatt fin vecka :)
Kram Titti